Met Salvage lights vervaardigen we mooie lampen van eerlijke materialen met een herleidbare en herkenbare geschiedenis. We gebruiken hiervoor grondstoffen die anders zouden worden weggegooid of omgesmolten.

Dat vinden we belangrijk.

This
is
our mission.

Salvage Lights.

Form follows function

Veel oude machineonderdelen hebben een form follows function design en dat levert een vaak eigenzinnig uiterlijk op. Moderne producten hebben dat minder nodig en daarmee gaat een vorm verloren die mooi is om naar te kijken. Met Salvage lights kun je dat blijven doen.
Opnieuw gebruiken van materialen is een mooie manier om het milieu minder te belasten. Doordat het hergebruik zo goed in onze producten te herkennen is, zijn ze ook een krachtige uitdrukking van het belang hiervan.

Her-gebruik

Martin Steeghs

Met een warme belangstelling voor victoriaanse vorm en stijl en een ruime ervaring in escaperoomdesign en theatervormgeving, speur ik de schroothopen in de provincie af om onderdelen te redden voor mijn ontwerpen.

In mijn atelier in de Turfcentrale, krijgen de oude materialen een eigenzinnige, nieuwe samenstelling en worden ze weer functioneel. Mijn klanten nemen ze op in zowel moderne als traditionele interieurs.
Salvage lights wordt van grondstoffen voorzien door bevriende bedrijven die liever zien dat hun oude spullen een nieuw leven krijgen, dan dat ze in de afvalberg belanden. Ook moederbedrijf Steeghs Produkties (decorbouw) en Goldberg Escape, verwerken regelmatig spullen van deze sponsors.
Gulle Gevers

Gulle gevers